Eléggé vegyesek az érzelmeim. Sőt, kimondom nyíltan: ez nem az a Gossip Girl amibe beleszerettem, ez valami mutáns, egyértelműen érzem hogy az írók válságba kerültek és nem tudnak mihez kezdeni a karakterekkel… Ha hetente néztétek talán nem is tűnt fel nektek, de ha egybe nézitek meg, higgyétek el, nyilvánvalóvá válik. Nézzük meg Serenát: először vadul szerelmes Danbe, majd rájön hogy mindez nem működik, utána féltékeny lesz Amandára majd paff a suli királynőjeként díszeleg és mindenki retteg tőle. Eltelik egy rész, Serena még mindig királynő, de megint nyávog és picsog, aztán megint nem, utána újra nyávog. Akkor itt van a B & S harc, amiről eleve tudtuk hogy összeborulással végződik. Úgy érzem nem tudnak mihez kezdeni Serenával, egész egyszerűen nem találják az írók az egyensúlyt a régi bitch és az új nembitch énje között.

gossip-girl-season-2

Ami még nagyon idegesítő, az maga Vanessa. Szerencsétlen lányt dobálják ide-oda, nem tudnak számára összehozni egy normális történetszálat. Először a Nate-el való kapcsolata, azt hittem az első évadban szétmentek, majd hirtelen bumm újra egymásba esnek, mikor meg szabad az út szakítanak. És akkor most jön a hab a tortán: bepróbálkoznak a Chuck&Vanessa szállal. Ez még nem lett kifejtve, lehet hogy jól is elsülhet, de nem tudok 3-4résznél több boldogságot elképzelni nekik. Mert az egyértelmű hogy Blair és Chuck összejönnek, mert ők az új Seth és Summer.

Azért hogy pozitívat is írjak: Jenny karakterén érezhető a változás, sőt szinte ő az egyetlen akinek normálisan megírják a sztorijait. Tetszik ez a karrierfejlődés, tetszik ahogy kiáll az álmai mellett és “””törvényesen””” érvényesíti azokat. Azt hallottam hogy Jenny rossz lesz, valahol ilyet is olvastam: ‘És még te hitted hogy rossz tinédzser voltál. Jenny hozzád képest…’ Szóval, nem tudom mit akarnak kezdeni a karakterrel, de ne rontsák el azt, amit ilyen nehezen építettek fel.

Ezen kritika után kérdezhetnétek miért tartok még ki a sorozat mellett. Fogalmam sincs. Azért valahol megvan még a feeling, a legtöbb szereplővel szimpatizálok is. De ha ennyire érezhető lesz a minőségromlást, elkaszálom mint a Vészhelyzetet. Túl értékes a szabadidőm ahhoz hogy azzal töltsem ami nem érdemli meg