Az NBC volt az a network, amelyik a legtöbb újonc sorozatot rendelte be, azaz öt drámát és hét komédiát. Erre azért volt szükség, mert a nézettségi versenyben nagyon lemaradt a csatorna, és minden reménye az újonc szériákban, és a The Voice c. zenés vetélkedő őszi és tavaszi sugárzásában rejlik. Majd meglátjuk mi sül ki a végén, de tény, hogy nézettségileg lenne mit fejlődnie az NBCnek. Ami a kaszákat illeti, a legmeglepőbb a Harry’s Law eltörlése volt, hiszen messze ez volt az NBC legnézettebb sorozata, igaz, csak a teljes lakosságban, a 18-49es adatokban viszont a leggyengébb volt, szinte THE CW szinten teljesített. Ezek után már tényleg csak a 18-49et kell majd figyelnünk, azonban az NBC adhatott volna egy újabb esélyt a sorozatnak, meg fiatalosítva azt, mert ne feledjük, a második évadra tették ki a fiatal szereplőket, mint Brittany Snow. Ami a többi kaszát illeti, más meglepetés nincs, kivéve talán az, hogy az Up All Night és a Whitney is túlélt, ezt nem hittem volna. Nézzük tehát, milyen újonc szériákkal jelentkezik az NBC a következő tévés évadban:

ŐSSZEL:

 • Animal Practice: Justin Kirk egy olyan állatorvos aki szereti az állatokat, de gyűlöli a gazdákat, és még bele is zúg a főnökébe. Ha ez így nem lenne elég elrettentő, betették bohóckodni Tyler Labinet, akit sose kedveltem igazán. Köszi, de ez nem lesz az én sorozatom.
 • Chicago Fire: Ilyenkor vagyok nagy dilemmában, amikor adott egy meglehetősen unalmas és agyonrágott script, amihez szerződtettek olyan színészeket, akiket kedvelek is, mint a Vámpírnaplókban nagyot alakító Taylor Kinney. A Chicago Fire pedig tűzoltőkról és mentőkről szól és az ő munkahelyi – és gondolom magánéleti – problémáikról. Nem tudom elképzelni, hogy ez nekem hosszú távon bejöjjön.
 • Go On: Matthew Perry sokadik visszatérése – összejön már neki végre valahára? Most egy rádiós sportriporter, akinek meghalt a felesége, és miután visszatér melózni, terápiára küldik. Szitkomnál ez így nem árul el túl sokat, Perry miatt jó lenne belenézni, de a poén az, hogy az eddigi két visszatérő sorozatából még egyiket sem csekkoltam.
 • Revolution: Természetes, hogy megnézem – van bárki, akit nem csigáz fel egy ilyen script: Megszűnik a földön az elektromosság, tizenöt évvel később pedig megnézzük, mihez kezd az emberiség egy árammentes világban. Akarom! A készítő ráadásul Eric Kripke, a Supernatural alkotója.
 • The New Normal: A Glee kreátora még egy sorozatot eladott, ez azonban még érdekesnek is tűnik. A szitkomban egy meleg pár szeretne kisbabát, így kerül a képbe egy pót anya és annak dilis családja. A készítő és Justin Bartha miatt mindenképp várós, de a legjobban Jayson Blair miatt akarom látni, aki a The Hard Times of RJ Bergerben eszméletlenül helyes volt. Nene “Black Sue” Leakes jeleneteit meg majd túléljük valahogy…

MIDSEASON:

 • 1600 Penn: Vígjátéksorozat Amerika elnökének a családjáról? Amiben Jenna Elfman a First Lady? Hogy merik ezt elpazarolni midseasonre? Ősszel akarom!
 • Do No Harm: Jekyll és Hyde sztori, már a Vámpírnaplókban is untatott, pedig ott csak mellékszál volt. Kizárt, hogy engem ez érdekeljen.
 • Infamous: Miután meghal egy gazdag csaj, egy FBI ugynök gyilkosságra gondol, megbíz hát valakit, hogy épüljön be gazdagékhoz és nyomozzon. Köszi, nem kérek belőle.
 • Guys With Kids: Egy sokadik gyereknevelős szitkom, ezúttal három harmincas éveiben járó pasi próbálja megőrizni a fiatalságukat gyerkőcnevelés közben. Bármennyire is röhejesen és kiszámíthatónak tűnjék is, én belenézek.
 • Hannibal: A jól ismert regényből készül, FBI-ügynök a főhős, aki idővel sorozatgyilkossá válik, köszönöm, ebből nem kérek.
 • Save Me: Cseszd meg, NBC. Még egy tök jó pilot ötletet elpakolni tavaszra! Hölgyeim és uraim: Anne Heche visszatért! Egy kisvárosi anyucit játszik, aki miután majdnem meghal, kommunikálni tud Istennel. Oh, mintha csak egy Isteni Sugallat “20 év múlva” lenne – erre pedig ezerrel benevezek. De miért csak ilyen sokára lesz?
 • Next Caller: Dane Cook a mozis színész visszatért a tévébe, ezúttal egy szabadszájú rádiós DJ, akinek meg kell osztania műsorát egy feministával – mily eredeti ötlet. A hat részt majd egyben ledarálom, miután megbukott a sorozat tavasszal.

A kínálatból legjobban természetesen a Revolution érdekel, vígjátékokból pedig a The New Normal mellett, a midseasonre pakolt 1600 Penn és a Save Me lesznek azok, amiknek a pilotját mindenképp megnézem majd. Az NBC sok jó tervet dobott, többek között amit sajnálok, az a Beautiful People, ahol a jövőben járunk, ahol a robotok legfontosabb feladata az emberiség kiszolgálása – igaz, öntudatra ébrednek, ilyet meg már láttunk. A vígjátékok között a Minnie Driver-fle Lady Friends, és a mágikus képességekkel rendelkező tinilányt neveléséről szóló Isabel leírása tetszett még nagyon.