Amikor pár éve először láttam A Goldberg család pilotját, nem szerettem bele, inkább csak idegesített. Nemrég mégis esélyt adtam a sorozatnak, és pár rész alatt teljesen magával ragadott, az első két évadot már meg is néztem. És srácok, csak ajánlani tudom a sorozatot. El is mondom miért!

#1 – Csak úgy dübörög a ’80-as évek feeling

A sorozat a ’80-as években játszódik, és mindezt jól ki is használják. Igazán rágyúrnak a nosztalgiafaktorra, például kultikus filmek előtt tisztelegnek, mint a Meglógtam a Ferrarival, vagy éppen régi, sokunk által szeretetett cuccokban parádéznak. Egyszerűen jólesik az ember lelkének, pláne a régi zenék.

#2 – A sorozat élhető és mai problémákkal foglalkozik

A ’80-as évek miatt talán lehet olyan félelme valakinek, hogy régies lenne a sorozat. Szerencsére erről szó sincs, nagyon is mai, és mindenki számára átélhető problémákat és témaköröket vetnek be az írók. Még arra is ügyeltek, hogy a feminizmus gyönyörű finoman megjelenjen a történetben.

the-goldbergs-02

#3 – Éljen a legviccesebb család!

Igen, családi sorozatról van szó, és mindezt a lehető legjobb módon emeli ki a sorozat. Nem csöpög, nincsenek nyálas monológok, legtöbbször úgy tesznek, minta nem is szeretnék egymást, de pont emiatt érzi az ember, hogy igen, ez egy tök jó család. A poénok pedig ezerrel ütnek, egyszerűen le a kalappal, a sírva röhögés rengeteg helyen garantált.

#4 – Beverly, a csoda anya

A család és a sorozat lelke Beverly, a szuper anya. Ő az a típus, aki minden percben azt mondja, “szeretlek” és szó szerint üldözi a gyerekeit a szeretetükért. A karakter könnyen áteshetne az idegesítő típusba, vagy akár a ’80-as évek anyafiguráinak a karikatúrája is lehetne. De nem az, mert olyan poénos az egész, hogy nem tud felidegelni a dolog, és amikor elkezd káromkodni, hát jön a sírva röhögés. Wendi McLendon-Covey pedig zseniálisan hozza a szerepét, le a kalappal a nő előtt.

#5 – Ó, és azok a zenék!

A ’80-as évek zenéje azért lássuk be, ütős volt. Mindez pedig meg is jelenik a sorozatban, és a lehető legjobb módon. Az egyik kedvenc karakterem az idősebb nővér, Erica, aki zenei karrierről álmodozik, és gyakran énekel is a részek során. A lányt Hayley Orrantia alakítja, aki anno az Amerikai X-Faktor első évadában bizonyított. Nézzétek, ilyen király zenés jelenetek vannak a sorozatban!